VINNERPROSJEKT 2021 

Denne gangen var det Rigmor og Espen fra Tveit på Askøy som gikk av med seieren i årets bildekonkurranse.

De fikk overrakt gavekort a kr 10.000 fra daglig leder Jostein Waagen:

Familien Martinussen har hatt flere hageprosjekter siden de bygget huset for 13 år siden, men det var først da de var på jakt etter ny singel med varme toner at de oppdaget utvalget og muligheten hos Steinspekterbutikken på Askøy.

Waagen hadde ikke bare svært god priser på dansk elevesingel, men også på frakt, der med slo vi til og kjøpte x antall BibBags. I ettertid har vi handlet det meste til hagen hos Waagen. Vi setter stor pris på den gode servicen og at vi kan ringe og få varene vi ønsker levert på kort varsel, forklarer Espen Martinussen.

Vi har brukt mye tid og krefter i hagen siden vi flyttet inn, hagen bestod av mye skråning, så vi måtte begynne nederst og jobbe oss oppover, legger Rigmor til.

Barna har vært gode hjelpere underveis i prosjektet

 

VIKTIG MED VISUALISERING

Til slutt var det øvre del av hagen, som også er det mest brukervennlige området, som gjenstod. Rigmor og Espen brukte tid på å bli enige om hvordan de skulle ha det og også hvordan uteplassen skulle deles inn.

Vi brukte tau som vil la rundt i ulike buer, men selv om man finner ut hva man vil ha hvor så er det likevel svært muligheter og materialer. Vi visste vi ønsket å ha det så vedlikeholdsfritt som mulig, og ikke minst unngå unødvendig luking, så stein skulle være i hovedfokus, men vi ønsket også å kombinere med treverk, forteller paret.

Paret planla underveis, og med litt prøving, feiling, samt kompromisser er nå endelig uteplassen ferdig

Familien er svært godt fornøyd med den lune og varme effekten fra den danske strandsingelen.

Rigmor og Espen ønsker å bruke Steinspekter-gavekortet på blant annet heller.

-Flere steder i hagen har vi allerede erstattet gress med singel og heller, men vi ønsker å gjøre det enda flere steder da vi har problemer med at gresset ikke gror like godt over alt, forklarer Espen.

Selv har de gjort om på mye av arbeidet de gjorde i skåningen helt i begynnelsen, der i blant har de erstattet mye bark med elvestein for å unngå både ugress og luking.

Der det før var bark, er det nå elvestein

 

TIPS: Rigmor og Espen presiserer viktigheten ved å bruke tid, å bo seg inn og bruke hagen før man begynner å gjøre endringer. Da lærer man for eksempel hvor de lune og solrikere plassene befinner seg. Paret anbefaler også alle å ta seg en tur i nabolaget for inspirasjon. Og ikke minst at man kan komme langt i visulseringen ved hjelp av tau og målebånd.

 

 

 

 

 

VINNERPROSJEKT 2020 

Denne gangen var det Silje og Jack Hallands prosjekt i Masfjorden som ble kåret til vinner av Steinspekterets årlige bildekonkurranse.

 Hageprosjektet begynte på tegnebrettet for nesten 2 år siden, og ble delt opp i både etapper og soner.

– Vårt aller beste tips til de som skal i gang med store hageprosjekter er å finne frem penn og papir. Begynn med en skisse over hele hagen, del inn i soner, slik at det blir enklere å fordele prosjektene. Et prosjekt om gangen, så blir resultatet bra til slutt.

Ved å benytte en slik inndeling synes ekteparet det ble mer systematisk, og mer motiverende ved at de da kunne fullføre et prosjekt av gangen.

 

Inspirasjon

Silje og Jack flyttet inn i huset for fire år siden. Etter ett år i huset, syntes de det var på tide å ta fatt på hagen. I og med at de har en naturtomt, måtte de starte nede – før de kunne begynne oppe rundt selve huset. I 2018 kunne de endelig starte på prosjektet som du når ser sluttresultatet av.

– Det første vi gjorde var å bla i kataloger, se hageprogrammer og rett og slett la oss inspirere av andre hageprosjekter, forteller Silje.

Vi ønsket oss en brukervennlig uteplass hvor vi kunne kombinere gress, tre og stein, men ha hovedfokus på stein, aller helst belegningsstein, forklarer Jack.

Også hadde vi ikke lyst på for mye rette linjer. Vi så for oss en slags buet gangvei med belegningsstein kombinert med plen og platting, Vi ønsket å utnytte uteplassen og så blant annet for oss en mur som kunne fungere både som gjerde og møbel, legger Silje til.

Når ekteparet hadde kjøpt inn materialene, la de dem utover hagen for å teste. Jack flyttet blant annet kurvemuren rundt, mens Silje stod på terrassen og forsøkte å visualisere.

 

Alle i arbeid

Familien har gjort alt borsett fra rekkverket selv, også ungene har hjulpet mye til.

–       Vi gjorde prosjektene om til familieaktiviteter, ungene synes det var gøy å bære og frakte belegningsstein, og vi voksne lærte veldig mye underveis, sier Silje.

Jack er utdannet tømrer, men lærte seg raskt å mure.

–       Jeg forsøkte å lese meg opp i forkant, også fant jeg også litt ut av tingene underveis, Jeg begynte med de enkle og rette kubbemurene før jeg tok fatt på kurvene, sier Jack som forteller at det bla var nyttig å bruke Steinspekteret sin katalog.

 

Fremtidige Prosjekter

Gavekortet fra Steinspekteret skal få ben å gå på. Ekteparet har nemlig mange planer for resten av tomten.

–       Prosjektene blir ofte større enn først tenkt, og vi har måtte fylle på med belegningsstein intet mindre enn tre ganger, så det blir nok mye handling i tiden fremover også, sier Jack.

Silje og Jack har vært mye innom sin lokale Steinspekterbutikk.

–       Til og med på søndager har vi vært og fylt på med manglede varer, så det skal ikke stå på servicen hos Hella Betong, den har vært fantastisk, skryter Silje.

 

Ekteparet Halland er klare for å ta fatt på nye prosjekter, og ser spesielt frem til å få laget  trapp og sti ned til skogen fra porten i hagen.

Følgende Steinspekter-produkter ble brukt i prosjektet: