VINNERPROSJEKT 2021 

I år var det Rigmor og Espen fra Tveit på Askøy som gikk av med seieren i årets bildekonkurranse.

De fikk overrakt gavekort a kr 10.000 fra daglig leder Jostein Waagen:

Familien Martinussen har hatt flere hageprosjekter siden de bygget huset for 13 år siden, men det var først da de var på jakt etter ny singel med varme toner at de oppdaget utvalget og mulighetene hos Steinspekterbutikken på Askøy.

Waagen hadde ikke bare svært god priser på dansk strandsingel, men også på frakt, der med slo vi til og kjøpte et stort antall BigBags. I ettertid har vi handlet det meste til hagen hos Waagen. Vi setter stor pris på den gode servicen og at vi kan ringe og få varene vi ønsker levert på kort varsel, forklarer Espen Martinussen.

Vi har brukt mye tid og krefter i hagen siden vi flyttet inn, hagen bestod av mye skråning, så vi måtte begynne nederst og jobbe oss oppover, legger Rigmor til.

Barna har vært gode hjelpere underveis i prosjektet

 

VIKTIG MED VISUALISERING

Til slutt var det øvre del av hagen, som også er det mest brukervennlige området, som gjenstod. Rigmor og Espen brukte tid på å bli enige om hvordan de skulle ha det og også hvordan uteplassen skulle deles inn.

Vi brukte tau som vil la rundt i ulike buer, men selv om man finner ut hva man vil ha hvor så er det likevel svært mange muligheter og en mengde materialer å velge mellom. Vi visste vi ønsket å ha det så vedlikeholdsfritt som mulig, og ikke minst unngå unødvendig luking, så stein skulle være i hovedfokus, men vi ønsket også å kombinere med treverk, forteller paret.

Paret planla underveis, og med litt prøving, feiling, samt kompromisser er nå endelig uteplassen ferdig

Familien er svært godt fornøyd med den lune og varme effekten fra den danske strandsingelen.

Rigmor og Espen ønsker å bruke Steinspekter-gavekortet på blant annet heller.

-Flere steder i hagen har vi allerede erstattet gress med singel og heller, men vi ønsker å gjøre det enda flere steder da vi har problemer med at gresset ikke gror like godt over alt, forklarer Espen.

Paret har allerede gjort om på mye av arbeidet de gjorde i skåningen helt i begynnelsen, der i blant har de erstattet mye bark med elvestein for å unngå både ugress og luking.

Der det før var bark, er det nå elvestein

 

TIPS: Rigmor og Espen presiserer viktigheten ved å bruke tid, å bo seg inn og bruke hagen før man begynner å gjøre endringer. Da lærer man for eksempel hvor de lune og solrikere plassene befinner seg. Paret anbefaler også alle å ta seg en tur i nabolaget for inspirasjon. Og ikke minst at man kan komme langt i visulseringen ved hjelp av tau og målebånd.