Thermozel Classic Pizzaovn

Fra kr 8900,-PR stk

0

NYHET:

Nå lagerfører vi tradisjonelle vedfyrte pizzaovner/ mursteinovner.

Ovnene består av et bakkammer laget av murstein, leire og betong.

Bunnen består av murstein og ovnen fyres opp ved hjelp av ved.

Thermozel pizzaovner er designet spesielt for pizzalaging. Pizza lages ved svært høye temperaturer, og ovene tåler derfor sterk varme.

Du kan selvsagt også lage en rekke andre måltider enn pizza i ovnen også, og ikke minst så er ovnen en perfket lys og varmekilde.

 

 

 

 

 

Hvordan tenne opp i pizzaovn:

  1. Krøll sammen avispapir i flere “baller” og legg dem midt i ovnen.
  2. Plasser små kvister/ opptenningsved over avispapiret.
  3. Tenn på avispapiret.
  4. Fortsett å legge på små kvister/ opptenningsved for å øke varmen.
  5. Øk størrelsen på kvistene/ opptenningsveden gradvis
  6. Bruk alltid tørr ved for å lage bål, dette for å unngå røyk, i begynnelsen vil ovnen ryke litt, men det vil avta etter hvert som varmen bygger seg opp.
  7. Forsett å spe på bålet til ønsket temperatur er nådd.
  8. Skyv den brennende veden bakover slik at den ikke er i veien for pizzaen. Overvåk ovnen og temperaturen.
  9. Når du tilbereder pizza, kan du ha døren åpen. Når det gjelder andre andre matvarer kan det være ideelt at flammene kveles og døren lukkes så de varme forblir inne i ovnen.

Hvordan lage pizza i vedfyrt ovn:

  1. Lag et bål og spe på med kvister og opptennningsved til ovnen er rundt 370 ° C
  2. Lag/ rull ut pizzadeig.
  3. Lag pizzafyll og legg på det du ønsker av skinker, kjøtt, grønnsaker osv.
  4. Flytt den brennede veden bakover i ovnen og rengjør stedet der pizzaen skal ligge.
  5. Lukk ovnsdøren i 2 minutter for å la ovnens temperatur stabilisere seg.
  6. Dryss mel på trespaden.
  7. Skyv pizzaen opp på sapden og plasser den deretter i ovnen.
  8. Litt avhengig av temperaturen på ovnen så vil pizzaen være ferdigstekt på mellom 90 og 120 sekunder.
  9. Hold øye med pizzaen for å være sikker på at den ikke blir overstekt eller brent. Flytt gjerne litt på pizzaen ved hjelp av spaden.